<p>Teddy verwacht een zinderend optreden in Ahoy. (Foto: Jessica Ortanca)</p>

Teddy verwacht een zinderend optreden in Ahoy. (Foto: Jessica Ortanca)

(Foto: )

'Het wordt een supertof optreden'

Rotterdam is dit jaar dan tóch nog het decor voor het Songfestival. Het Junior Songfestival, welteverstaan. Tijdens de grote live finale in Ahoy, treedt het Vlaardingse zangtalent Teddy Ortanca op met de boyband T-SQUARE. De winnaar mag Nederland in november van dit jaar vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisiesongfestival in Polen.

door Bart van der Linden

VLAARDINGEN - Hij heeft er ongelooflijk veel zin in. Uit duizenden aanmeldingen zijn elf kinderen doorgedrongen tot de finale en de 13-jarige Teddy zit erbij. En zo staat de jonge Vlaardinger toch maar mooi in het grote Ahoy in Rotterdam. Dat gebeurt niet in een finale met gillend, uitzinnig publiek, maar in een soberder, coronaproof setting, waarin alleen de ouders van de deelnemers welkom zijn. “Dat is natuurlijk jammer, je mist dan wel de energie van het publiek”, zegt Teddy. Het decor daarentegen wordt wél geweldig, meent Teddy. “Ze gaan volgens mij flink uitpakken.” Het moet het gemis van zo weinig publiek compenseren.

Teddy vormt samen met Thimo, Thijs en Tyrone de boyband T-SQUARE. Ze zullen het liedje ‘Count on Me ten gehore brengen. “Het wordt een supertof en heel spectaculair optreden”, vertelt Teddy. “We hebben er veel tijd in gestoken.” Daarnaast wordt er ook nog een groepsnummer gezongen met de overige drie acts. Teddy vindt het leuk om in een band te zingen. “Je deelt veel ervaringen met elkaar en we zijn ook vrienden geworden.” Om tot in de finale te komen, moest hij een aantal rondes doorkomen. “Eerst heb ik online auditie gedaan. Hiervoor moesten we een filmpje maken. Toen ik door was, mocht ik op locatie komen zingen in Hilversum. Ook daar ging ik door.” Uit de elf winnaars zijn er uiteindelijk groepen gevormd. De finale van het Junior Songfestival is het grootste event waar Teddy tot nu toe in zijn muzikale leven gaat optreden, zo zegt hij zelf. En dat, terwijl hij al speelde in musicals als Kruimeltje, Pinokkio en Ciske de Rat. Het zingen zat er al vroeg in. Op 6-jarige leeftijd volgde Teddy zijn eerste theaterles en vervolgens zat hij op het Hofpleintheater in Rotterdam. Nu volgt hij de Havo/vwo voor Muziek en Dans bij Codarts in Rotterdam. “Uiteindelijk wil ik naar het Conservatorium.” Zingen, dansen, acteren: Teddy doet het allemaal. “Het is moeilijk kiezen, maar ik denk dat zingen dan wel op de eerste plaats komt. Al vind ik inspreken ook heel leuk.” Dit doet hij als voice-over voor films. “Zo heb ik al ingesproken voor Spiderman, The Lion King en Mary Poppins Returns.” Ook zong hij in het koor van Kinderen voor Kinderen 39. “En ik heb opgetreden op het Loggerfestival, waar ik de aanmoedigingsprijs won en op het Zomerterras met het Villa Voice Koor”, zegt Teddy. Hij stippelt zijn muzikale pad stap voor stap uit. Voor nu is het eerst knallen op het Junior Songfestival. In Ahoy, in Rotterdam.

Het Junior Songfestival wordt zaterdag 26 september om 19.25 uur uitgezonden bij NPO Zapp op NPO 3. Stemmen kan tijdens de uitzending op www.juniorsongfestival.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden