<p>Nino Netten tiorent boven alles en iedereen uit en zet VFC/za op 2-1 voorsprong. Later kopt hij uit een puntgave voorzet nogmaal raak. (foto: DPG/gsv) &nbsp;&nbsp;</p>

Nino Netten tiorent boven alles en iedereen uit en zet VFC/za op 2-1 voorsprong. Later kopt hij uit een puntgave voorzet nogmaal raak. (foto: DPG/gsv)   

(Foto: )

'Om doelen te bereiken is brede selectie een vereiste'

Het kostte wat moeite, maar uiteindelijk ging VFC/za,met drie punten aan de haal. “De voorbereiding was niet overtuigend. Vandaag tegen Rijnmond/Hoogvliet was dat er wel”, loofden Bas van Loenen en Najim Nasri hun mannen, die via 1-0 en 1-1 de 3-1 de winst veilig stelden.

door Gerard S. Verver

VLAARDINGEN Daar gingen in de aanloop nogal wat gesprekjes met spelers aan vooraf. “Want”, verklaren de trainers Bas van Loenen en Najim Nasri zich nader, “we hebben het spelersmateriaal om keuzes te maken. Dan moet je dus spelers teleurstellen en uitleggen waarom de één wel en de ander niet speelt.” Zo’n brede selectie is overigens een zegen voor de keuzeheren. “We zitten in een zware afdeling. Met een krappe groep overleef je dat niet. De intentie is voor de prijzen gaan. Om dat te bereiken heb je 18 tot 20 man nodig en die hebben we.” Hoe zwaar het gaat worden werd op de eerste competitiedag met onverwacht verlies van titelfavorieten DVO’32 en KethelSpaland meteen duidelijk. En Rijnmond/H deed het VFC ook al niet cadeau. Dat had Nasri, een week eerder als ‘I spy’ bij hun bekerwedstrijd ook gezien. “Ze mikken op de counter. Dat hebben we aardig ontregeld”, Enig smetje; was de tegengoal, die uit een vrije trap voor de gelijkmaker zorgde. “Dat had niet mogen gebeuren.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden