Foto: PR
Aangeboden door The Bagstore

Films om naar uit te kijken dit najaar

De kenmerkende zachte rode stoelen, de heerlijke geur van net gepofte popcorn en dat reusachtige scherm waarop elke film toch het beste tot zijn recht komt; er gaat niets boven een bezoekje aan de bioscoop of het filmtheater. Vooral wanneer het buiten weer kouder wordt en snel donker, is het heerlijk om die zaal in te duiken en even helemaal te verdwijnen in een verhaal. Of je nou een paar tussenuren hebt en met je schooltas de zaal in wandelt, in de herfstvakantie graag met de kinderen naar een leuke kinderfilm gaat, of juist het liefst in je eentje griezelt bij een bloederige horrorfilm; een bioscoopbezoekje valt zelden tegen. Maar waar kun je dit najaar zoal naartoe? Hieronder geven we je 3 tips

Quentin Tarantino; QT8

Voor de liefhebbers van deze bijzondere en eigenwijze filmmaker is deze documentairefilm natuurlijk een echte must-see. En als je deze excentrieke filmgek echt wilt eren dan haal je niet je laptop uit je laptoptas 17 inch om de docu daarop te kijken, maar kijk je uiteraard op het grote witte doek, in de bioscoop. Deze glorieuze film draait volledig om filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Niet alleen kan je heerlijk terugkijken naar toffe fragmenten, je krijgt ook allerlei bizarre anekdotes te horen van de acteurs en actrices waar hij vaak al zo lang mee verbonden is. Denk aan een Samuel L. Jackson en Jamie Foxx. Neem een kijkje in het eigenaardige brein van Tarantino en na het zien van deze film sta je te popelen om ze alle acht weer opnieuw te kijken. Van Reservoir Dogs tot The Hateful Eight. Ook al heb je ze al honderd keer gezien. QT8 is nu te zien in de bioscoop.

Een muzikale animatiefilm met bezieling; Soul

Op 25 november komt de tweede film van Pixar in 2020 uit; Soul. Deze animatiefilm gaat over Joe; muziekleraar (met de fluwelen stem van Jamie Foxx) op de middelbare school met een droom om jazz muzikant te worden. Bij deze film, van de makers van Up en Inside Out, kun je dus ongetwijfeld veel hartverwarmende muziek verwachten. Vooral in het najaar is een bioscoopje pakken met de kinderen altijd leuk. De animatiefilms van Pixar staan er om bekend dat ze ook voor volwassenen leuk zijn om te zien, dus wanneer je dit najaar kiest voor Soul kun je je eigen laptop rugzak rustig thuislaten want je zult je echt niet vervelen, en misschien juist wel even stiekem een traantje wegpinken.

Avatar 2

Na meer dan 10 jaar komt er eindelijk een vervolg op de succesvolle film Avatar. Tot de film in 2019 werd ingehaald voor The Avengers was dit namelijk de succesvolste film ooit. James Cameron maakte opnieuw een film over de humanoïde wezens; de Na’vi, de inheemse bevolking van de fictieve maan Pandora. Wat de verhaallijn precies zal zijn is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de cast van het eerste deel ook aan deze sequel weer heeft meegewerkt. Toen in 2009 het eerste deel uitkwam was dit in Nederland de eerste 3D film ooit die in de bioscopen getoond werd. Inmiddels zijn de technieken alweer zoveel verder, dus is het interessant om te kijken hoe dat zich vertaald heeft in dit tweede deel. Ben je benieuwd wat de elegante blauwe wezens dit keer gaan meemaken? Ga dan op 17 december op zoek naar de dichtstbijzijnde bioscoop!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden