Logo grootvlaardingen.nl


 "Aanleiding is dat het niet goed gaat met het Museum Vlaardingen", schrijft Bart van der Linden deze week is zijn column in Groot Vlaardingen.
"Aanleiding is dat het niet goed gaat met het Museum Vlaardingen", schrijft Bart van der Linden deze week is zijn column in Groot Vlaardingen.

Column: Altijd blijven lachen!

VLAARDINGEN - "Is het niet eens tijd voor een Bassie & Adriaan museum?", opperde Bas van Toor, of zo u wilt, Clown Bassie, vorige week in een interview in deze krant. "Aanleiding is dat het niet goed gaat met het Museum Vlaardingen", schrijft Bart van der Linden deze week is zijn column in Groot Vlaardingen.

De bezoekersaantallen vallen tegen, het financiële plaatje is niet rooskleurig en dan is er ook nog een directeur die ziek thuis zit.

Maar niet getreurd, dan maken we er toch gewoon een museum van waar kinderen kunnen spelen, waar je ontvangen wordt door een clown en een acrobaat en waar je plaats kan nemen in de bekende gele caravan?

Verdiend

Kortom: een echt Bassie & Adriaan museum dus. Met alle toeters en bellen die er bij horen. "In het Terschuur Museum bij Barneveld hebben wij een paar jaar geleden al onze attributen uit onze tv-series uitgestald", aldus Bassie.

Ze verdienen het ook wel vind ik, Bassie & Adriaan. Veel successen gevierd in binnen- en buitenland, veel prijzen gewonnen, veel opgetreden. Dus ja, waarom niet? Staat het straks rijen dik, kun je de Westhavenkade niet meer op. Moet je een halfuur in de rij staan om een kaartje te kopen. Of ik ga? Tuurlijk, maar dan eis ik wel dat de Baron zijn plekje krijgt. En vlugge Japie. En B2.

Ach ja, fantaseren over een nieuwe bestemming… We kunnen er ook gewoon een soort Madame Tussauds van maken, met wassen beelden van bekende Vlaardingers. Dat je ineens op de foto kunt met Mark Huizinga bijvoorbeeld. Of met Bassie en Adriaan.

Wat er ook gebeurt...

Allememachies, het is me wat met dat museum. Het zou toch zonde zijn als de geschiedenis van Vlaardingen en de visserij niet meer verteld kan worden, in het voor veel geld verbouwde pand aan de Westhavenkade? Dat het ooit met veel bombarie geopende museum zijn deuren moet sluiten?

Laten we positief afsluiten. Om met Bassie te spreken: "Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen!"

Reageer als eerste
Meer berichten