Logo grootvlaardingen.nl


Dubbele rijen bij DVO’32-Cion. Zaterdag zal het ongetwijfeld bij de ‘slag van Vlaardingen’ in de Broekpolder nog drukker zijn. (Foto: Mischa Keemink/Waterwegsport.nl)
Dubbele rijen bij DVO’32-Cion. Zaterdag zal het ongetwijfeld bij de ‘slag van Vlaardingen’ in de Broekpolder nog drukker zijn. (Foto: Mischa Keemink/Waterwegsport.nl)

Cion en DVO'32 in de 'slag van Vlaardingen'

VLAARDINGEN – Sneeuw wiste de generale. DVO'32 kreeg niet de kans DVC over de kling te jagen en Cion hoefde niet naar laagvlieger DHC. De nummers twee en één van 4C testen elkaar zaterdag in dé (voetbal)slag van Vlaardingen. De actuele stand van zaken: Cion 16-46, DVO32 15-42.

Door Gerard S. Verver

Om niet af te haken in de race om de titel promotie mag DVO'32 niet verliezen. "Dat gaat ook niet gebeuren", belooft trainer Ben Hoogwerf. Aan de Marathonweg is geleerd uit de heenwedstrijd, waarin DVO met 2-0 de leiding nam en alsnog verloor. "We hebben toen niet slim gespeeld en leergeld betaald."

Eigen kracht

Terug in de tijd gaat ook Cions Nasrim Nasri, "want", weet hij, "we wonnen toen weliswaar, maar het muntje had zomaar de andere kant op kunnen vallen." Hij analyseerde DVO'32 vorige week en zag de rivaal toen knap winnen van TOGB. "Dat elftal draait prima, maar ook wij spelen gewoon goed."

Nasri gaat uit van Cions eigen kracht. Hij mist wel de aanvallers Mert en Topal en hoopt, dat Danny Koetsier zijn baas kan bewegen hem vrijaf te geven. Anderzijds ziet hij nu de aanvallende middenvelders een hoofdrol opeisen en scoren. Hij bestrijdt vervolgens, dat bij winst de titel in de knip zit.

Een must

"Dat hoor ik van alle kanten, maar ik neem er geen voorschot op." Ook het andere kamp wikt en weegt. Hoogwerf: "Winnen is een must, maar dat geldt voor iedere wedstrijd. We krijgen allebei nog heel wat hobbels te nemen."

Reageer als eerste
Meer berichten