Logo grootvlaardingen.nl


Ada Molenaar neemt het nieuwe shirt voor de volleybalgroep van Cardiosport Rijnmond in ontvangst van Aad Hoogendam. (Foto: Peter van der Schot)
Ada Molenaar neemt het nieuwe shirt voor de volleybalgroep van Cardiosport Rijnmond in ontvangst van Aad Hoogendam. (Foto: Peter van der Schot)

Cardiosport Rijnmond kan patiënten in fanatieke sporters veranderen

Ada Molenaar is een ervaringsdeskundige. Ruim twintig jaar geleden kreeg de Vlaardingse een hartinfarct en stond haar leven op z'n kop. Na een operatie knapte Ada Molenaar weer op en zij kreeg het advies haar conditie te verbeteren. Ze kwam terecht bij Cardiosport Rijnmond.

Door Peter Spek

VLAARDINGEN – "Na dat hartinfarct en revalidatie blijft toch die onzekerheid om zomaar te gaan sporten", zegt de Vlaardingse. "Ik werd gewezen op Cardiosport Rijnmond, een recreatieve sportvereniging voor mensen met hart- en vaatziekten. Daar kan in een veilige omgeving aan de lichamelijke conditie, maar ook weer aan het zelfvertrouwen, gewerkt worden."

Die beslissing om die stap te nemen heeft Ada Molenaar weer helemaal in het leven gezet. Bij Cardiosport Rijnmond staat verantwoord bewegen voorop. "Het is wel verplicht, om een bewijs van goedkeuring te hebben van Capri Hartrevalidatie, om bij ons aan de slag te mogen gaan.

Alles is mogelijk

Je kan één of twee keer per week sporten in de Margriethal in Schiedam of in het sportcentrum Vlaardingen aan de Zwanensingel onder professionele begeleiding, met lotgenoten onder elkaar. Dus als het even niet lekker gaat, doe je gewoon even rustig aan of ga je op een hometrainer een stukje fietsen. Alles is mogelijk."

Het is heerlijk om bij ons onder het sporten een praatje te maken met iemand die begrijpt hoe je je voelt, vertelt Ada verder. "Iedereen heeft immers hetzelfde meegemaakt." Bij de sportlessen is er ruimte om na de warming up te werken aan de conditie.

Volleybalteam

"De laatste 45 minuten mogen de deelnemers zelf invullen met volleybal, handbal, badminton of een balletje trappen." Vijftien jaar geleden is hieruit een recreatieve volleybalgroep ontstaan. "Wij kregen uit Leiderdorp een verzoek of wij wilden deelnemen aan een toernooi voor ex-hartpatiënten.

"We maakten een team, de ervaring was geweldig en smaakte naar meer. Steeds meer verenigingen uit deze doelgroep hebben zich daarna aangemeld en wij doen nu jaarlijks met acht toernooien mee."

Fanatiek

In 2015 heeft Cardiosport Rijnmond voor het eerst zelf een toernooi georganiseerd, een geweldige dag. "Wat is het dan mooi om te zien de sporters geen patiënten meer zijn, maar fanatieke volleyballers."

Om de contributie betaalbaar te houden heeft Cardiosport Rijnmond steun van bedrijven en particulieren. Ook heeft de volleybalgroep een shirtsponsor gevonden in Hoogendam Medisch Training Centrum BV. Zie ook: cardiosportrijnmondvolleybal.webnode.nl .

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten