• Alles
  • (1)
    Theater
  • (5)
    Inloop-Opendag
  • (3)
    Cursus-Workshop

Training Zelfcompassie

vrijdag 13 maart 9:30 t/m vrijdag 3 april 17:00 uur

Verlang je naar balans, rust in je hoofd, tijd voor jezelf en beter voor jezelf zorgen?

Het kan goed zijn dat het lijkt alsof dat ver van je af staat, zeker als je je herkent in vooral goed voor anderen willen zorgen, schuldgevoel, somberheid, uitstelgedrag, slecht slapen en moeilijk rust kunnen vinden.

De training Mindfulness Based Zelfcompassie leert je hoe dat te doen.

Wat is compassie?

“Compassie is het natuurlijke vermogen om je betrokken te voelen bij pijn en lijden, met de wens om deze pijn en dit lijden in jezelf en anderen te verlichten en daarin verantwoordelijkheid te nemen." Dalai Lama

Compassie kun je hebben voor anderen, maar vooral ook voor jezelf. Compassie begint bij jou, bij zelfcompassie ofwel liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf. Je behandelt jezelf als een goede vriend als je fouten maakt, faalt of als het leven moeilijk is. Juist op die momenten zijn we vaak streng en veroordelend voor onszelf, terwijl we eigenlijk zelfcompassie nodig hebben.

Zelfcompassie heeft haar wortels in het boeddhisme dat uitgaat van verbondenheid met jezelf en met anderen; en bestaat uit 3 elementen: vriendelijkheid voor onszelf, het besef dat we er niet alleen voor staan, en aandacht voor dat wat er is.

Waarom is zelfcompassie belangrijk?

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat zelfcompassie belangrijk is voor psychologisch welzijn en dat zelfcompassie een positieve invloed heeft op levensvoldoening, emotionele intelligentie en verbondenheid. Daarnaast heeft zelfcompassie ook een positieve invloed op zelfkritiek, depressie, angst, piekeren en perfectionisme.

De training Mindfulness Based Zelfcompassie

Dit is een training van 3 losse dagen, waarin je zelfcompassie leert toepassen. Daarom ligt daar de focus van de training: liefdevolle vriendelijkheid voor jezelf. Door vanuit compassie met jezelf verbinding te maken, kun je het ook meenemen in jouw contact met anderen.

Je krijgt praktische tips hoe je dagelijks zelfcompassie kunt beoefenen.

In de training werken we met verschillende meditaties en andersoortige oefeningen, je gaat dus ter plekke ervaren om het vervolgens thuis in de praktijk te kunnen brengen.

De training vindt plaats op vrijdag 13 maart, vrijdag 27 maart en vrijdag 3 april van 9.30-17.00 uur.

Meer informatie

Voor vragen of aanmelden angelakoolmees@gmail.com

Kijk voor meer informatie op www.angelakoolmees.nl


deel deze activiteit

Locatie

Rotterdam
onbekend
Hesseplaats 441
3069ea


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden