• Alles
 • (5)
  Overig
 • (1)
  Algemeen
 • (49)
  Sport
 • (33)
  Inloop-Opendag
 • (42)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

De Keuken van Vlaardingen: speciale editie

vrijdag 29 november 18:00 uur

Paul Meijer

Ter gelegenheid van de opening van de tentoonstelling Nieuwe Vlaardingers op reis organiseren Museum Vlaardingen en Marleen Bos op vrijdag 29 november a.s. een speciale editie van De Keuken van Vlaardingen: een mooie avond met een 3-gangenmaaltijd, interviews, poëzie, foto’s en muziek.

De tentoonstelling Nieuwe Vlaardingers sluit deze winter haar reis door de stad af in Museum Vlaardingen. De tentoonstelling, een initiatief van Marleen Bos in opdracht van de Gemeente Vlaardingen, markeert de uitzonderlijke toevlucht van vluchtelingen uit met name Syrië en Eritrea naar o.a. Nederland in 2015. Zestien nieuwe Vlaardingers vertellen hun verhaal, over hoe zij hun geboorteland in oorlog zijn ontvlucht en hier in Vlaardingen hun kansen om een nieuw leven op te bouwen, met beide handen aangrijpen. De tentoonstelling stimuleert dat hier geboren en nieuwe Vlaardingers elkaar beter leren kennen en waarderen. De verhalen van de nieuwe Vlaardingers zijn bovendien een inspiratiebron voor toekomstige nieuwkomers.

Tijdens deze speciale editie zullen meerdere gasten centraal staan, zoals Sahra Muse (1970), in 1990 gevlucht uit Somalië en al 25 jaar actief in Vlaardingen bij de integratie van nieuwkomers, de laatste jaren ook als theatermaker en Simon Petrus (1983), in 1993 gevlucht uit Irak en samen met zijn tweelingbroer Eugène inmiddels uitgegroeid tot veelgevraagde hairstylisten en eigenaars van de gerenommeerde kapperszaak Maistro in Rotterdam.

Voor € 17,50 geniet u van een bijzondere maaltijd, inspirerende verhalen, muziek en de tentoonstelling. Reserveer snel, want er zijn voor deze speciale Keuken van Vlaardingen slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Praktische informatie:

Vrijdag 29 november a.s., van 18:00 - 22:00 uur (inloop vanaf 17:30 uur)

Locatie: Museum Vlaardingen, Westhavenkade 54, 3131AG Vlaardingen

Prijs: € 17,50 per persoon

U kunt via https://museumvlaardingen.nl/aanmelding-de-keuken-van-vlaardingen reserveren. U ontvangt vervolgens per mail een betaalverzoek. Let op: uw reservering is pas definitief als wij uw betaling hebben ontvangen.

De Keuken van Vlaardingen wordt mede mogelijk gemaakt door Restaurant Muz-ze en Fonds Schiedam Vlaardingen


deel deze activiteit

Locatie

Museum Vlaardingen
Vlaardingen
Westhavenkade 54
3131ag


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden